A digitális kultúra fejlesztése: 200 úttörő digitális kultúra projekt 2025 -ig

Kína segíteni fogja a digitális kultúra színvonalas fejlesztését, a Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium által nemrégiben kiadott iránymutatás szerint.

Kína 2025-ig 20 szektorvezető vállalkozást tervez beindítani melyek sikeréhez társadalmi és gazdasági támogatással, innovációs megoldásokkal és nemzetközi befolyással járul hozzá. Öt, a digitális kultúra fejlődését meghatározó ipari klasztert épít fel, amely 200 úttörő digitális kultúra projektnek ad teret, ahogyan a dokumentum olvasható.

Az iránymutatás arra hivatott, hogy előmozdítsa az új infrastruktúra gyorsabb felépítését – például adatközpontok, felhőalapú platformok, önálló alkalmazások és mini programok területén, szorgalmazva a digitális kultúra fejlődését.

Támogatja az 5G, a big data, a felhő alapú számítástechnika, a mesterséges intelligencia, az IoT (Dolgok Internete) és a blockchain technológiák alkalmazását a kulturális szektorban.

Az irányelv kötelezi magát, hogy támogatni fogja a megosztásra épülő, úgynevezett platform gazdaságot.

Különös tekintettel arra, hogy Kína tovább fokozza az „internet plus” kultúrájának integrációját és elősegítse a vertikális e-kereskedelmi ellátási lánc platformjainak létrehozását a kulturális ágazatban, úgy hogy közben ösztönzi a kulturális kínálat megújulását élő közvetítésekkel, audio termékekkel és a földrajzi információkkal.

Ezzel párhuzamosan a pénzintézeteket ösztönözni fogják a digitális kultúra szektorának megfelelő pénzügyi termékek kifejlesztésére, amíg megjelenik a magántőke a digitális kultúra projektjeiben, köz- és magán együttműködés (PPP) formájában


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük