Kínai-argentin együttműködéssel a zökkenőmentes vasúti szolgáltatásért járvány idején is

A szigorú korlátozó intézkedések hónapjai alatt sem volt fennakadás az argentin főváros és környékének ingázóit kiszolgáló három legnagyobb vasútvonalon, köszönhetően a nemzetközi műszaki csapat helyszíni támogatásának.

A március óta érvényben lévő utazási korlátozások számos nehézséget okoztak a Buenos Aires környékéről ingázó egészségügyi és egyéb nélkülözhetetlen feladatokat ellátó dolgozóknak, ám az intézkedések nem okoztak fennakadást a Roca, Mitre és Sarmiento villamos vasútvonalakon, melyek a főváros összeköttetését biztosítják a déli, nyugati, illetve északi elővárosokkal.

A kínai CRRC Sifang vasúti járműgyártó 21 mérnöke és technikusa argentin kollégáikkal vállvetve kulcsfontosságú szerepet játszott a három közlekedési artéria zavartalan működésének biztosításában.

A kínai különítmény feladata a 709 villamos motorkocsi forgóvázainak, fékeinek és elektromos alkatrészeinek ellenőrzése és karbantartása, valamint a csúcstechnológiát alkalmazó számítógépes biztonsági rendszer működtetése is.

A Buenos Airestől 33 kilométernyire délre fekvő Llavallolban található bázisukon emellett a három vasútvonalon üzemelő kocsik karbantartására irányuló műszaki továbbképzést is indítottak argentin kollégáik részére.

A napi 600 000 utast szállító Roca vasútvonal mára Argentina egyik legfőbb vasúti artériájává vált – mondta Yu Feng, a CRRC Sifang argentinai értékesítés utáni szolgáltatásokért felelős vezetője.

A kínai szakemberek az új egészségügyi és higiéniai előírások betartásával is sikeresen nyújtottak távoli műszaki segítséget argentin kollégáiknak.

„A járvány alatt telefonon, videón és emailen keresztül dolgoztunk, és mindhárom vonalon sikeresen szolgáltattunk” – mondta Yu.

Argentina 2014 óta mintegy 500 kínai gyártmányú villamos motorkocsit állított szolgálatba a Roca vonalon, miközben zajlik a Mitre és Sarmiento vonalakon futó kocsik felújítása is.

Az új motorkocsik többek között automata fékrendszerrel, légkondicionálással, biztonsági kamerákkal, mozgássérült férőhelyekkel és egyéb extrákkal vannak felszerelve.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük