Elindult Délkelet-Kínában a baju kultúra online kampánya

Online promóciós kampány indult kedden a délkelet-kínai Csungking tartomány Banan körzetében a kínai baju kultúra népszerűsítésére.

A december 30-ig tartó, a baju népcsoport kultúrájának alaposabb bemutatását szolgáló kampány részeként Szecsuán és Csungking tartományok 11 városában több mint 30 baju kulturális projekt kerül kiállításra, emellett pedig weboldalak, élő közvetítések, rajzversenyek, sőt baju témájú rapklipek is támogatják a kezdeményezést.

A baju a Jangce folyó felső szakaszának egyik legjellegzetesebb kultúrája. A nem kézzelfogható kulturális örökség mellett olyan értékes történeti hagyományokat is őriznek, mint például a Su hímzés.

Banan körzet Csengtu és Csungking tartományok 10 másik városával és megyéjével közösen rendezi meg a kulturális heteket azzal a céllal, hogy a két tartomány kulturális sokszínűségének és integrációjának jegyében kézzelfogható közelségbe hozzák a régmúltat modern elemekkel ötvöző egyedi baju kultúrát – mondta Feng Yimei helyettes elöljáró, hozzátéve, hogy Banan Csongking legnagyobb városának egyik központi területeként közel 3000 évnyi baju kultúrát halmozott fel.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük