Díjazták a legjobb tudományos és műszaki munkákat az internetes világkonferencián

 

A világ 15 vezető tudományos és műszaki vívmányát mutatták be hétfőn a World Internet Conference – Internet Development Forum rendezvényen Vuzsanban, a kelet-kínai Csöcsiang tartományban.

A nemzetközi szakemberekből álló közel 40 fős zsűri által kiválasztott vívmányok számos területet felöleltek, a járvány utáni ipari kilábalástól és koordinált fejlesztésektől a digitális társadalmi kormányzáson és a globális válságkezelésen át egészen a mesterséges intelligenciára épülő felhőalapú életig és egyéb internethez kapcsolódó területekig.

A díjazott vívmányok közül több is segített a COVID-19 elleni küzdelemben, így például a Tencent Meeting alkalmazásra épülő „Technológia jó célra: Kommunikáció és együttműködés határok nélkül” élmény, a Tencent Cloud Computing Co., Ltd.újítása.

Elismerésre került továbbá a CETC alá tartozó Kínai Elektronikai és Informatikai Akadémia „Big data platform a járvány megelőzéséért, kontrollálásáért és a munka folytatásáért”, illetve a pekingi Sankuai Online Technology Co., Ltd. „AI alapú COVID-19 megelőzés és kontroll: A Meituan autonóm kiszállítási megoldása” elnevezésű pályaműve.

A kétnapos rendezvény, melynek idei témája a „Digitális felhatalmazás a jobb jövőért: Közösségépítés és közös jövő a kibertérben”, két fő fórumot, öt alfórumot, egy kiállítást és egyéb online és offline tevékenységeket kínál a látogatóknak.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük