Sanghaj a minőségi kereskedelemfejlesztést célzó új irányelvet adott ki 

 

A kelet-kínai Sanghaj csütörtökön a minőségi kereskedelemfejlesztés ösztönzését célzó irányelveket publikált.

A dokumentum szerint Sanghaj célja 2022-re optimalizálni kereskedelmi struktúráját, jelentősen javítani a kereskedelem hatékonyságát, és világviszonylatban is vezető kereskedelmi környezetet kialakítani a városban.

Ezen célok elérése érdekében összehangolják a kereskedelmi és ipari fejlesztéseket, a hangsúly pedig az integrált áramkörökre, a mesterséges intelligenciára és a biogyógyászatra kerül. Sanhaj megerősíti és támogatja továbbá az olyan fejlődő iparágakat, mint az újfajta meghajtású járművek, az intelligens gyártóberendezések, a csúcskategóriás orvosi műszerek vagy a hajók és hajózási felszerelések gyártása és exportja, miközben felgyorsítja a jelenleg is folyó átalakulást az autóiparban, a vas- és acéliparban, illetve a vegyiparban.

Növelik továbbá a kereskedelemfejlesztésre szánt pénzügyi támogatás összegét is, és támogatják a hitelintézeteket, hogy nyújtsanak határokon átnyúló RMB kereskedelemfinanszírozási és -refinanszírozási szolgáltatásokat a külföldi kereskedőcégek részére.

A most kiadott irányelv értelmében Sanghaj nemzetközi árukereskedelmi platformokat épít ki a fém-, energia-, vegyipar  és más szektorok termékei számára, és szorgalmazza a renmibi alkalmazását az árukereskedelemben.

A város elmélyíti továbbá kereskedelmi kapcsolatait az Új Selyemút (Belt Road Initiative) által érintett országokkal és régiókkal, és szándékai szerint növeli a gépészeti, villamossági és csúcstechnológiás árucikkek kivitelét, miközben fokozza a minőségi mezőgazdasági termények, az iparcikkek és a szolgáltatások importját.

Sanghaj külkereskedelmi mérlege az első három negyedévben 2,53 trillió jüanra rúgott, ez az egy évvel korábbinál 1,7% százalékkal magasabb. Az export a fenti időszakban 1%-kal, 1,01 trillió jüanra, míg az import 2.1%-os növekedéssel 1,52 trillió jüanra nőtt.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük