Megkezdődött Kínában a szél-nap-akkumulátor hibrid erőmű építése

 

Megkezdődtek az építési munkálatok Tongliaóban, a Kína északi részén fekvő Belső-Mongóliai Autonóm Területen, ahol egy hibrid nap-szél-akkumulátor erőmű létesül a hőenergia kiegészítésére.

A 13,75 milliárd jüan (mintegy 2,08 milliárd dollár) értékű beruházással létesülő hibrid erőmű 1,7 millió kilowatt kiépített szélenergia-kapacitással, 300 000 kW napenergia-kapacitással és egy 320 000 kW tárolókapacitású akkumulátorrendszerrel rendelkezik majd.

A tongliaoi önkormányzat közleménye szerint a hibrid erőmű erős szél vagy napsütés esetén megújuló energiára tud majd kapcsolni, ezzel csökkentve a függést a hőerőművektől.

Az első fázis, melynek során egy 900 000 kW kiépített kapacitású szélerőmű létesül, 2021-re készül el, és munkába állását követően évente 3 milliárd kWh áramot termel majd.

A Belső-Mongólia keleti részén fekvő Tongliao ásványkincsekben gazdag, áramellátása hőerőművekre támaszkodik. A város teljes áramfogyasztása az év első kilenc hónapjában 37,65 milliárd kW volt, 3,9%-kal több, mint egy évvel korábban.

A hibrid erőmű célja a tiszta energia részarányának növelése, valamint a megújuló energiaforrások és a meglévő hőerőművek integrált fejlesztésének koordinálása.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük