Kuanghszi a digitális gazdaság fejlesztésével vonzana befektetőket

 

Miközben fővárosában, Nanningban pénteken megkezdődik a 2. Kína-ASEAN MI Csúcs, a Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület további erőfeszítéseket tesz digitális és informatikai infrastruktúrájának fejlesztésére.

A mesterséges intelligenciával foglalkozó csúcstalálkozóra a világ minden tájáról érkeznek Nobel-díjas tudósok, vezető MI szakértők, kormányzati tisztviselők és cégvezetők.

A csúcstalálkozón és a hozzá kapcsolódó digitális technológia kiállításon olyan MI technológiai vállalatok is részt vesznek, mint a Siemens, a Huawei, az Alibaba, a Tencent és a Baidu, hogy potenciális üzletfeleikkel tárgyaljanak.

Kuanghszi az elmúlt években jelentős hangsúlyt fektetett a digitális gazdaság fejlesztésére. .

A tartomány digitális gazdaságának becsült értéke 2019-ben 659,3 milliárd jüan (mintegy 99,62 milliárd dollár) volt, ami a régió GDP-jének 31,05%-át teszi ki – közölte Wu Zhiwei, a Kuanghszi Big Data Fejlesztési Hivatal helyettes vezetője.

A digitális infrastruktúra kiépítése a befektetők szemében is vonzóbbá tette Kuanghszit. A kormányzati szolgáltatások és ügyintézés digitalizálása máris fontos szerepet játszott a tartomány üzleti környezetének fejlesztésében.

A statisztikák szerint idén január 1. és július 15. között a Kuangtung-Hongkong-Makaó Nagy Öböl térségben az állami és magánvállalatok 1361 szerződést írtak alá, összesen 1,8 trillió jüan értékben. 2020 első kilenc hónapjában összesen 830 millió dollár értékű, az egy évvel korábbinál 10,7%-kal több aktív külföldi befektetés volt a régióban.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük