Rekordszámú Európába tartó tehervonat a hszincsiangi határátkelőn

 

Idén eddig több mint 4000 Kína és Európa között közlekedő tehervonat lépte át a határt az északnyugat-kínai Hszincsiang-Ujgur Autonóm Területen, a kínai-kazah határon fekvő Korgasznál – közölte kedden a vámhatóság.

Ez a COVID-19 járvány hatása ellenére is új csúcsot jelent, hiszen a vonatok száma már most meghaladta az előző teljes évit.

A járvány során egyre több vállalat választotta a Kína és Európa közötti tehervasút-összeköttetést, amely olcsó, nagy kapacitású, stabil és jó közlekedési kapcsolatokkal rendelkező opciót kínál számukra – mondta Long Teng, a korgaszi vámhatóság szóvivője.

Liu Kai, egy korgaszi fuvarozócég vezetője elmondta, hogy cége mind a hazai, mind a külföldi ügyfelektől több megrendelést kapott idén. A vállalat január és október között több mint 600 Európába tartó vonaton közel 650 000 tonna árut segített leszállítani.

A korgaszi vámhivatal és a helyi vasúti hatóságok felgyorsították a vámellenőrzés folyamatát, hogy lépést tudjanak tartani a megnövekedett teherforgalommal.

A Kínai Államvasutak november 5-i adatai szerint a Kínából Európába tartó tehervonatok száma idén 10 180 volt, ami új rekordot jelent.

A vonatok összesen 927 ezer TEU konténernyi árut szállítottak, az előző évinél 54 százalékkal többet.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük