Online szeminárium Kína és az ASEAN országok hatékonyabb együttműködéséért

Online szemináriumot tartott a Selyemút NGO Együttműködési Hálózata, november 27.én Kínában. A nemzetközi civil társadalmi hálózat azért kapcsolódott a virtuális térben, hogy Kína és a Délkelet-ázsiai Nemzetek Szövetsége (ASEAN) közötti gyakorlati együttműködést előmozdítsa, kihasználva a Regionális Átfogó Gazdasági Partnerség (RCEP) nyújtotta lehetőségeket.

10 ország, köztük Kína, Fülöp-szigetek, Mianmar, Indonézia, Kambodzsa és Malajzia NGO –inak, kutatóközpontjainak, vállalkozásainak, mintegy 100 képviselője vett részt az online eseményen, ahol mélyreható megbeszéléseket folytattak Kína és az ASEAN gyakorlati együttműködéséről

Konkrét témák, amiket érintettek az áruk, a tőke, a technológia és a munkaerő összekapcsolódása Kína és az ASEAN országok között, valamint a globális kormányzásban való jelentősebb részvétel és az emberiség közös jövőjét szem előtt tartó közösség felépítése.

A résztvevők elismerően nyilatkoztak az eseményről, gyümölcsözőnek nevezve azt, mely fokozza a kölcsönös megértést Kína és az ASEAN országok nem kormányzati szervezetei között, így értékes lehetőségeket kínálva a jövőbeni gyakorlati együttműködésre.

A Selyemút NGO Együttműködési Hálózatot a kínai NGO Network for International Exchanges (CNIE) kezdeményezte, amely egy nemzeti nonprofit társadalmi csoport Kínában. Eddig 72 ország 352 tagszervezetével büszkélkedhet, ugyanakkor, több mint 400 létfenntartással kapcsolatos projektet és tevékenységet jegyez, és egy rendkívül fontos platformja lett a Belt and Road országokban (BRI) élő emberek közötti baráti együttműködéseknek.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük