Fellendülés a lebomló műanyag csomagolások piacán – Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat

A kínai részvénypiac lebomló műanyagokra specializálódott szektorában hétfőn jelentős növekedés volt megfigyelhető miután bejelentették, hogy elsőként Hainan szigetén vezetik be az egyszer használatos műanyagok tilalmát.

A kínai Nemzeti Fejlesztési és Reformbizottság, a Gazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium valamint további hét kormányzati hatóság által közösen kiadott körlevél szerint 2021. január elsejétől Kína nagyvárosaiban tilos lesz használni az eldobható, nem lebomló műanyag termékeket bevásárlóközpontokban, szupermarketekben, gyógyszertárakban, könyvesboltokban és egyéb helyeken.

A kínai lebomló műanyagipar szereplői úgy vélik, hogy a lebomló műanyagok és a papír csomagolóanyagok piaca robbanásszerű növekedés előtt áll, ha a korlátozások bevezetésre kerülnek.

A kedvező szabályozások és a technológiai fejlődés hatására várhatóan a biológiailag lebomló műanyagok kerülnek előtérbe alternatív megoldásként, előnyös felhasználhatóságuk és környezetvédelmi jelentőségük miatt.

Becslések szerint 2025-re a kínai lebomló műanyagok piaci értéke eléri a 35,8 milliárd jüant – derül ki a Huaxi Securities kutatási jelentéséből.

A biológiailag lebomló műanyagipar egyik vezető vállalatának – a Kingfa-nak  – értékesítési volumene 2020 első három negyedévében elérte a 13 700 tonnát, ami 12,1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük