A BRICS vezetőinek találkozója a COVID – 19 utáni együttműködésről

A BRICS Media Forum ötödik elnökségi ülését hétfőn tartották videóhívás formájában. A tagok vállalták, hogy közös erőfeszítéseket fognak tenni a fórum mechanizmusának javítására, valamint fokozni fogják az együttműködést a BRCIS médián belüli cserék és együttműködések között.

A COVID – 19 elleni küzdelemben a BRICS országok aktívan eleget tettek társadalmi felelősségvállalásuknak a járvány elleni közös BRICS harcnak, és megkönnyítették a BRICS országok nemzetei közötti kölcsönös segítségnyújtást – mondta He Ping, a BRICS Media Forum ügyvezető elnöke.

Az elmúlt száz évben soha nem tapasztalt nagy változások közepette a BRICS-nek követnie kell a történelem trendjét, és a békés fejlődés „közvetítőjeként” kell fellépnie – mondta He Ping, aki a Xinhua hírügynökség elnöke és főszerkesztője is.

Felszólította a BRICS médiát, hogy legyen tisztában a globális fejlődés általános trendjével, kövesse a média evolúciós trendjét, és legyen „vezetője” az innovatív fejlődésnek, illetve teljes mértékben használja ki a BRICS együttműködés előnyeit és legyenek a pragmatikus együttműködés „hordozói”.

A Xinhua hajlandó megerősíteni az együttműködést más országok médiájával, hogy lelki lendületet adjon a világjárvány legyőzéséhez, a gazdasági fellendüléshez és egy közös jövővel rendelkező közösség építéséhez – tette hozzá.

A fórum társelnökeiként Jose Juan Sanchez, a brazil CMA Group elnöke; Sergey Kochetkov, az orosz Rossiya Segodnya főszerkesztő helyettese; Narasimhan Ram, az indiai The Hindu Publishing Group igazgatója; és Iqbal Surve az Independent Media of South Africa ügyvezető elnöke vett részt. Beszédeikben reményeiket fejezték ki a BRICS média közötti együttműködés további elmélyítéséről, a BRICS országok közötti kapcsolatok fejlesztésének megkönnyítésére és a jobb világ felépítésének elősegítésére.

A Xinhua Hírügynökség által tervezett BRICS Media Forum-ot a brazíliai, oroszországi, indiai és dél – afrikai mainstream médiumokkal közösen kezdeményezték. A legfőbb döntéshozó testület a fórum elnöksége volt.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük