9 projekt került aláírásra a kínai Guangxi szabadkereskedelmi zóna Chongzuo területén

A dél – kínai (Guangxi) kísérleti szabadkereskedelmi zóna (FTZ) Chongzuo körzetében összesen kilenc projektet írtak alá a közelmúltban egy a beruházást ösztönző konferencián Guangxi Zhuang Autonóm Régió fővárosában, Nanningban.

Ez a kilenc projekt olyan témákra terjed ki, mint például a pénzügyi szolgáltatások, az üzleti szolgáltatások, az energia, az élelmiszer feldolgozás, az internetes platformok és a központok gazdaságtana.

Ezek a projektek új lendületet adhatnak a Chongzuo régió ipari létesítményeinek fejlesztésének, a határokon átnyúló határkereskedelem támogatásának, valamint a Délkelet – Ázsiai Nemzetek Szövetségével (ASEAN) való befektetési és kereskedelmi együttműködés elmélyítésének.

A jelentések szerint a Chongzuo régió jelentősen kihasználta Vietnam szomszédságának előnyeit, elősegítette a határokon átnyúló kereskedelmi módszerek folyamatos innovációját, és felgyorsította a határokon átnyúló logisztikai hatékonyság javulását.

Kína (Guangxi) kísérleti szabadkereskedelmi övezetének felavatására 2019. augusztus 30-án került sor. A zóna teljes területe csaknem eléri a 120 négyzetkilométert, amely Nanning, Qinzhou és Chongzuo kikötő területét fedi le.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük