Egyre jobban növekszik a műholdas navigációs ipar szerepe Kínában

A legfrissebb jelentések szerint a kínai műholdas navigációs és helymeghatározó ipar 2019-ben összesen 345 milliárd jüan (körülbelül 52,8 milliárd amerikai dollár) értékű összkiadást ért el.

A Kínai Műholdas Navigációs Ügynökség által a BeiDou Műholdas Navigációs Rendszer (BDS) építéséről és fejlesztéséről készített jelentések alapján az ágazat kibocsátási értéke 2020-ban várhatóan a 400 milliárd jüant fog elérni.

Az elmúlt évtizedben Kína műholdas navigációs és helymeghatározó iparának teljes kibocsátása éves szinten átlagosan több mint 20 százalékkal nőtt – olvasható a jelentésben.

Az ország a műholdas navigációs és helymeghatározó ipar művelésének érdekében egy teljes ipari láncot hozott létre.

Kína július 31-én hivatalosan is elindította a BDS-t, és megnyitotta az új BDS – 3 rendszert a globális felhasználók előtt.

A helymeghatározó, a navigációs és az időzítési szolgáltatások mellett a BDS – 3 számos hozzáadott értéket tartalmazó szolgáltatást is nyújtani fog, például globális keresési és mentési segítséget, rövid üzenetküldést, földi és műholdas pontosságnövelő rendszert, valamint pontos helymeghatározást.

A BDS átfogó szolgáltatásokat tud nyújtani olyan iparágaknak, mint a közlekedés, a közbiztonság, a katasztrófavédelem, a mezőgazdaság, az erdészet és a városirányítás – áll a jelentésben.

A BDS emellett hozzájárult az ország mezőgazdasági és erdészeti ágazatának hatékonyság javításához, amelyek egyaránt munkaigényesek. Nagyjából 45 000 BDS – alapú automata mezőgazdasági gép működik országszerte, amelyek 50 százalékkal csökkenteni tudják a munkaerőköltségeket.

Továbbá a BDS – alapú gépfigyelő platformok és az Internet of Things platformja mintegy 400 000 mezőgazdasági gépkészletet szolgál ki.

Az erdészetben a BDS helymeghatározó és rövid üzenetek küldésére irányuló funkcióit széles körben alkalmazták az erdőtüzek megelőzésében, az erdővédelemben, az erőforrások vizsgálatában és a kártevők elleni küzdelemben.

A BDS navigációs, helymeghatározó és rövid üzenetek küldésére szolgáló funkciói szintén fontos szerepet játszanak a károk csökkentésében és a katasztrófákból való kilábalásban. A rendszer képes többek között valós idejű parancsokat és irányítási szolgáltatásokat, vészhelyzeti kommunikációt, gyors jelentést és információmegosztást biztosítani.

A BDS – alapú technológiák más globális műholdas navigációs rendszerekkel való integrációja erősíteni tudja Kína képességeit a geológia katasztrófák megfigyelésében és korai előrejelzésében.

A természeti katasztrófákra vonatkozó számos előrejelzés és korai figyelmeztetés sikeresen meg tudta menteni több ember életét és vagyonát a nyári áradások során – olvasható a jelentésben.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük