A pakisztáni külügyminiszter a CPEC-t átalakítási projektként látja

Sohail Mahmood pakisztáni külügyminiszter átalakítási projektként jellemezte a Kína – Pakisztán Gazdasági Folyosót (CPEC), és kijelentette, hogy teljes nemzeti megállapodás született arról, hogy a CPEC az ország fejlesztési erőfeszítéseinek megvalósítása érdekében elengedhetetlen fontosságú.

Pakisztán és Kína elkötelezettek a CPEC projektek időben történő befejezése mellett, hogy azok kiemelkedő minőségű demonstrációs BRI (Belt and Road Initiative) projektté válhassanak – mondta Mahmood az Asim Saleem Bajwa-val, a CPEC elnökével folytatott megbeszélésen a Pakisztáni Külügyminisztérium hétfői nyilatkozata szerint.

A CPEC projektek előrehaladásának áttekintése során Mahmood elmondta, hogy a CPEC energia- és infrastrukturális projektjei több ezer munkahelyet teremtettek, illetve fellendítették az ipari növekedést és termelékenységet.

„Ez azt mutatja, hogy a CPEC ténylegesen és jelentősen hozzájárul Pakisztán gazdasági helyzetének megerősítéséhez” – mondta a tisztviselő.

A külügyminiszter hangsúlyozta, hogy Pakisztán a CPEC következő szakaszában az iparosításra és a társadalmi-gazdasági fejlődésre fog összpontosítani, olyan területekre, amelyek rengeteg munkahelyet és növekedési lehetőségeket fognak teremteni az egyszerű emberek számára, és hozzátette, hogy a kormány különösen a Pakisztán és Kína közötti mezőgazdasági együttműködés megerősítésére fog koncentrálni.

A nyilatkozat szerint a két tisztviselő megerősítette, hogy Kína és Pakisztán közös erőfeszítései révén a CPEC a regionális kereskedelem és összekapcsolódás központjává fog válni, és szélesebb körben fogja elmélyíteni az emberek közötti cseréket.

Ebből az alkalomból Bajwa hangsúlyozta, hogy a CPEC elkötelezte magát a CPEC-projektek időben történő befejezésének biztosítása mellett, illetve elmondta, hogy Pakisztán egy olyan mechanizmust fontolgat, amely ösztönözheti a kínai beruházások beáramlását az országba.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük