Életképesek a kínai infrastrukturális projektek Kenyában

A Kenyában megvalósuló kínai infrastrukturális projektek életképesek és pozitív hatással lesznek a gazdaságra – mondta kedden egy magas rangú kormányképviselő.

Ukur Yatani, a Nemzeti Pénzügyminisztérium és Tervezés kabinettitkára elmondta a parlament pénzüggyel és nemzeti tervezéssel foglalkozó bizottságának, hogy a kínaiak olyan nagy közúti és vasúti projekteket vállaltak és finanszíroztak, amelyek megkönnyítették az emberek és az áruk szállítását országszerte.

Megjegyezte, hogy a Kenyának nyújtott kínai hitelek kamatlába átlagosan 3% évente, ami elmarad az ország kereskedelmi hitelkamatától.

„A külföldi kormányoktól nagyon magas hiteleket kapunk” – jegyezte meg Yatani.

Hozzátette, általános, hogy a kormányok hitelt vesznek fel olyan projektek finanszírozása érdekében, amelyek gyorsabb gazdasági fejlődést fognak eredményezni.

Ezenkívül elmondta, hogy Kenya fenntartotta az államadósságot, amely összege a nemzetközi adósság fenntarthatósági küszöbe alatt van.

Megállapította, hogy a kelet-afrikai nemzet szeretné elkerülni a kapott kölcsönök fizetési elmulasztásának negatív következményeit.

A kincstár szerint a kormány az állami tulajdonban lévő vállalkozások szerkezetátalakítását is szívesen végzi, de ezek pénzügyi terhet jelentenek az adófizetők számára.

„Az idők során számos állami vállalkozást hoztunk létre, amelyek a funkciók megkettőzéséhez vezettek, így némelyiket vagy egyesítjük, vagy feloszlatjuk” – mondta Yatani.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük