Megkezdődött az első téli autótesztfesztivál a kínai Heihében

 

Csütörtökön nyitotta meg kapuit az első téli autótesztfesztivál Heihében, az északkelet-kínai Hejlungcsiang tartományban. A rendezvény célja a város autótesztiparának fejlesztése.

A három hónapos fesztivál ideje alatt nyolc külön tevékenységsorozatra kerül sor, lesz többek között verseny havas úton és a város utcáin is, továbbá ki lehet próbálni a Porsche önvezető autóját is.

A tömeggyártás megkezdése előtt minden autómodellnek hosszas tesztvezetésen kell átesnie extrém időjárási körülmények között, ezzel garantálva a minőséget, a vezethetőséget és a biztonságot. Ez nagy lehetőség Heihe számára, amely nagy magasságban, hideg éghajlaton fekszik.

A város az elmúlt években fontos feladatnak tekintette az autótesztipar fejlesztését, amelytől az egyéb téli bevételforrások növekedését várják. Heihe több évnyi fejlesztést követően nyolc téli tesztekre szakosodott vállalkozást és három országos szintű autóvizsgáló és -tesztelő intézetet tudott a városba csábítani. 24 autógyártó hozott létre saját téli tesztközpontot Heihében, így itt kerül sor Kína összes téli autótesztjének több mint 80 százalékára.

A téli tesztfesztivál is hozzájárul a világszínvonalú környezet megteremtéséhez, amelyben az autótesztelő vállalatok és kutatóintézetek még tovább fejlődhetnek a városban.

A Kínai Autógyártók Szövetsége közölte, hogy hatékonyabb szolgáltatásokal kívánja támogatni Heihét az informatika, a szabányok és az iparág önszabályozása terén.

Hehie egyedi földrajzi fekvésének, természeti kincseinek, őszinte humanista környezetének és városi funkcióinak köszönhetően elsőrangú helyszín az autógyártók számára a téli tesztadatok megszerzésére – mondta Li Debin, a JAC Group vezető minőségellenőre.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük