37,2 millió dollárt költöttek tavaly a kínai turisták Etiópiában

 

Etiópia 2020-ban összesen mintegy 37,2 millió dolláros bevételre tett szert kínai turistáktól – közölte kedden az Etióp Kulturális és Turisztikai Minisztérium.

Kínánál csupán az Egyesült Államokból érkezik több turista az afrikai országba.

A kínai üzleti és szabadidős látogatók 2020-ban 37,2 millió dollárt költöttek Etiópiában.

Teshome Toga, Etiópia kínai nagykövete a közelmúltban a Xinhuának adott interjújában elárulta, hogy országa több kínai utazási szolgáltatóval együttműködve ajánlja Etiópia turisztikai látványosságait a becslések szerint több mint 160 millió külföldre utazó kínai turistának.

Mivel az etióp állami légitársaság az egyetlen afrikai légitársaság, amely öt kínai célállomásra is indít járatokat, a további kínai turisták bevonzása Toga elmondása szerint hatalmas lehetőségeket rejt.

„Kínai partnereinkkel közösen hirdetjük Etiópia turisztikai potenciálját, és amint javul a járványhelyzet, szeretnénk még több kínai turistát üdvözölni Etiópiában” – jelentette ki a nagykövet.

Az Ethiopian Airlines Peking, Hongkong, Sanghaj, Csengtu (Chengdu) és Kuangcsou (Guangzhou) repülőtereire üzemeltet személy- és teherjáratokat, és a tervek szerint hamarosan beindul az utasforgalom Sencsenbe (Shenzhen) és Csungkingbe (Chongqing) is.

Etiópia egy átfogóbb tízéves stratégiai terv keretében igyekszik fejleszteni turisztikai partnerségét Kínával.

„A következő évek három kiemelkedő területe a technológiai transzfer, a turizmus és az emberi erőforrás fejlesztés” – mondta Toga a Xinhuának.

A nagykövet véleménye szerint mivel Etiópia és Kína átfogó stratégia partneri viszonyt élvez, a partnerség növekedési potenciálja exponenciális.

A kínai cégek is segítik Etiópia azon törekvéseit, hogy országszerte állandó turisztikai látványosságokat hozzon létre.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük