Kína felgyorsítja a TCM szektor korszerűsítését

 

Több kínai tartomány rendezett konferenciát a közelmúltban a hagyományos kínai orvoslás (angol rövidítéssel TCM) témakörében, és tervet vázoltak fel a TCM iparág modernizációjának felgyorsítása érdekében – jelentette szerdán az Economic Information Daily.

A kelet-kínai Anhuj tartomány január 4-én modern TCM képzési és kutatóközpont létesítését határozta el, emellett támogatja a TCM internettel, turizmussal és étkezéssel integrált fejlődését, és felkarol egy sor nagyobb helyi TCM vállalkozást, amelyek forgalma meghaladja a 100 millió jüant.

A kelet-kínai Csöcsiang (Zheijang) tartomány december 31-én elfogadott határozatában a TCM minőségi fejlődésének élénkítése, a tartomány nemzetközi befolyással bíró TCM központtá fejlesztése, valamint TCM ipari klaszterek létesítése mellett foglalt állást.

A közép-kínai Hunan tartomány december 30-án tett javaslatot a TCM szektor fejlesztésére, a gyógyhatású alapanyagok termesztésére, kiemelt TCM városok létesítésére, a klasszikus TCM receptek ipari gyártására, valamint a TCM integrációjára az egészségügyi, szabadidős, vendéglátó és egyéb szektorokkal.

A TCM ipari lánc részét képezik a gyógytermékek, a tápláló ételek, az orvosi felszerelések, a fitnesz és egy sor más, az emberi egészséghez kapcsolódó termék és szolgáltatás – mondta Zhu Aisong, a Csöcsiangi Orvosi Egyetem professzora, egyben a Csöcsiangi TCM Betegségmegelőzési és Okos Egészség Kutatóközpont igazgatója.

A TCM ipari lánc fenntartható fejlesztése ezért Zhu szerint nagyban hozzájárul a nemzetgazdaság növekedéséhez, ráadásul értékes „zöld” GDP-ről van szó.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük