A prémium szegmenst célozzák a kínai okostelefon-gyártók 2021-ben

2021-ben a kínai okostelefon-gyártók a prémium szegmens felosztásáért küzdenek majd – írta pénteken a Xinhua csoporthoz tartozó China Securities Journal.

Az ismert kínai telefongyártó, az OPPO például piacra dobja 5G-s Find X3 szériáját, amellyel Chen Mingyong vezérigazgató elmondása szerint globálisan is a felső kategóriás telefonok egyik vezető gyártójává válhat.

A OnePlus mobiltechnológiai cég szintén arra törekszik, hogy 2021-ben vezető helyet érjen el a prémium kategóriás telefonok értékesítésében Kínán belül – mondta Liu Zuohu vezérigazgató.

A Xaomi 2020-ban lépett be a prémium szegmensbe az Mi 10 sorozattal. A cég 2021. január 1-jén mutatta be a Mi 11 szériát, a Mi sorozat legújabb zászlóshajóját, amely a nagyobb teljesítmény mellett költséghatékony 5G megoldást kínál. A nyitást követő öt percben összesen 350 000 készüléket adtak el az új modellből, több mint másfél milliárd jüan értékben.

Mint egy iparági forrás elmondta, a telefongyártók számára a prémium szegmens kínálja a legjobb növekedési lehetőségeket.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük