158 új külföldi befektető érkezett 2020-ban a dél-kínai üdülővárosba

Sanya, a dél-kínai Hajnan tartomány kedvelt üdülővárosa 158 új külföldi finanszírozású vállalkozást jegyzett be 2020-ban, az előző évinél 163%-kal többet – jelentette a Hainan Daily Friday című napilap.

Ebből 13 külföldi vállalat fektetett be több mint 20 millió dollárt, köztük olyan top 500-as cégek, mint a Yum China Holdings  Inc. vagy a Rio Tinto Plc.

Sanya kedvező szabályozásának és erőforrásainak, valamint a befektetők részére nyújtott világos iránymutatásnak köszönhetően világvezető beruházásokat tudott bevonzani – jelentette ki Wu Haifeng polgármester-helyettes.

2020-ban 29 országból és régióból, köztük Szingapúrból, az USA-ból, Nagy-Britanniából és Japánból is érkeztek befektetők Sanyába, így a külföldi befektetések volumene éves összevetésben 18%-kal nőtt.

A befektetések számos terület között oszlottak meg, az ingatlantól a szabadkikötő építésén keresztül az informatikáig és a tudományos kutatásokig.

A világ 500 vezető vállalata közé tartozó Taking Hengli Csoport például új központot létesített a városban, melyben beszerzési, értékesítési és tudományos részleg is található. A vállalat elmondása szerint a későbbiekben ötcsillagos szállodát és csúcstechnológiás ipari gyártóbázist is építeni kíván a térségben.

Jelenleg több mint 20 külföldi tulajdonú vállalkozás és intézmény folytat befektetési tárgyalásokat Sanyával, olyan változatos területeken, mint a vámmentes bevásárlóközpont, a turizmus vagy a közvetítő szolgáltatások.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük