Kína támogatja az e-kereskedelmi cégek zöld fejlődését

 

Kína a jövőben támogatni fogja az e-kereskedelmi vállalkozások energiatakarékossági és hatékonyságnövelési törekvéseit, összehangolja a zöld ellátási lánc csomagkezelését, és szorgalmazza a zöld fejlődés ökológiáját – derül ki a Kereskedelmi Minisztérium honlapján hétfőn közzétett körlevélből.

Az e-kereskedelmi cégeket arra biztatják, hogy aktív alkalmazzák a fejlett energiatakarékos és környezetbarát technológiákat és berendezéseket, és kötelezzék el magukat irodáik, raktáraik és egyéb létesítményeik zöld építése vagy felújítása mellett,

a nagyobb e-kereskedelmi szereplőket pedig zöld adatközpontok építésére buzdítják. Kína emellett kiválaszt néhány magas hatásfokkal, fejlett technológiával és megfelelő vezetéssel bíró adatközpontot, hogy a jövőben nemzeti adatközpontként funkcionáljanak.

A kiemelt régiók e-kereskedelmi cégeinek fokozatosan fel kell hagyniuk a nem lebomló műanyag zacskók és az eldobható szőtt zacskók használatával, és csökkenteniük kell a nem lebomló műanyag szalagok alkalmazását is.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük