Megnyílt a 13. Kínai Fotófesztivál a Közép-Kínában fekvő Honan tartományban

A 13. Kínai Fotófesztivál és a „Hattyú városa” – a 4. Nemzetközi Természetfotó kiállítás nyílt meg vasárnap Sanmenxiában, a közép-kínai Honan tartományban.

A szegénység és a COVID-19 járvány elleni küzdelemmel kapcsolatos fotókiállítást mutatnak be a fesztivál ideje alatt, több mint 1100 fotós 4000 alkotásával, csodálatos vizuális élményt ígérve minden látogató számára.

Először 2018-ban rendezte meg Sanmenxia, az akkor, 12. Kínai Fotófesztivált – mondta Liu Nanchang, a város pártjának a vezetője, hozzátéve, hogy 2016 óta a Kínai Fotóművészek Szövetségének erős támogatásával Sanmenxia három, egymást követő kínai alkalommal is vendégül láthatta a Sanmenxia Nemzetközi Természetfotó Kiállítást, létrehozva ezzel a város nemzetközi fotókiállítás márkáját.

A Kínai Fotóművészek Szövetsége és a város vezetésének közös erőfeszítése eredményeként, Kína kortárs fényképészeti kultúrája gazdagodhat a fesztivál ideje alatt – mondta Li Ge, a Kínai Fotószövetség elnöke, míg Liu Nanchangtól megtudhattuk, hogy Sanmenxia sokat tett a tett a fotóipar fejlesztéséért az elmúlt években és felgyorsítja Kína Fotó Központjának építését.

A megnyitó ünnepségen a kínai Aranyszobor (Golden Statue Award) díjátadó is helyet kapott, így 19 fotóst díjaztak három kategóriában, köztük dokumentumfotó, művészi és kereskedelmi fotó is.

Az 1989-ben megalapított Kínai Fotófesztivál a legrégebbi fényképészeti fesztivál Kínában, amelyet kitartó érdeklődés övez, továbbá fontos szerepet játszik az alkotások megvalósításában, a tehetségek felfedezésében és a csereprogramokban.

Az idei fesztivál házigazdája a Kínai Irodalmi és Művészeti Körök Szövetsége, a Kínai Kommunista Párt(CPC)  Honan Tartományi Bizottság Nyilvántartási Osztálya és a Kínai Fotósok Egyesülete volt.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük