Népszerűek Dél-Amerikában a kínai elektromos buszok

 

A BYD, Kína vezető elektromos hajtású járműveket gyártó vállalata a közelmúltban két megrendelést is kapott Bogotából, Kolumbia fővárosából, ami jól jelzi a kínai elektromos buszok dél-amerikai népszerűségét – jelentette hétfőn a People’s Daily.

Az 1002 új elektromos buszt Bogota 5 kerületének 34 járatán helyezik majd üzembe a zöld tömegközlekedést és a helyi légminőség javítását támogató intézkedések részeként.

Bogota korábban 120 BYD elektromos buszt vásárolt, az idei első negyedévben pedig további 350 buszt terveznek forgalomba állítani. A BYD eddig összesen közel 1500 buszra kapott megrendelés a kolumbiai fővárostól.

A BYD a jövőben a kolumbiai buszgyártókkal együttműködve helyben szereli majd össze az elektromos buszokat, ami hozzájárul a kolumbiai ipar fejlődéséhez és hazai munkalehetőséget teremt – nyilatkozta Maria Ortiz, a bogotai tömegközlekedési hivatal vezetője.

A BYD alternatív hajtású járművei többek között Chilében, Ecuadorban, Brazíliában, Costa Ricán, Uruguayban és Argentínában is közlekednek.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük