Régészeti áttörések a kelet-kínai Quanzhouban

Az egyik legfontosabb kikötő, a történelmi tengeri selyemút mentén a kelet – kínai Fujian tartományban található, Quanzhou városa, mely új archeológiai felfedezésekről számolt be egy péntektől – szombatig tartó szemináriumon, ami egy 2019-2020 tartó feltáráshoz kapcsolódik.

Shen Ruiwen, a Pekingi Egyetem Régészeti és Múzeológiai Iskolájának professzora arról számolt be, hogy a legutóbbi kutatások és feltárások eredményei szerint Quanzhou Anxi megyéjében korábban gyártott vas és acél termékek voltak a tengeri selyemút főbb kereskedelmi árucikkei leginkább a Song (960-1279) és Yuan (1271-1368) Dinasztiák idején.

Két másik helyszínt is felfedeztek és azonosítottak mit a két dinasztiában létező szabályozó testületek maradványait – mondta Wang Bo, a Kínai Társadalomtudományi Akadémia Régészeti Intézetének kutatója.

Az egyik, a császárok rokonságával kapcsolatos ügyekért felelt, a másik pedig a mai vámkezeléshez hasonló feladatokat látott el Wang szerint.

A város Kína egyetlen kulturális világörökségi pályázati projektjének a helyszíne, 2020-ban, melynek a „Quanzhou mint Kína, Óceán Világkereskedelmi Központja Song-dinasztia és Yuan-dinasztia idéjén” címet adták.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük