A kínai Sinopharmtól tervez vakcinát vásárolni Pakisztán

Pakisztán úgy döntött, hogy előjegyzi a kínai állami tulajdonú Sinopharm cég COVID-19 oltóanyagát egészségügyi dolgozóinak sürgősségi felhasználására – áll a pakisztáni Nemzeti Egészségügyi Szolgáltatási, Szabályozási és Koordinációs Minisztérium közleményében.

A COVID-19 vakcina beszerzésének felügyeleti szerveként létrehozott külön kabinetbizottság ülésén úgy döntöttek, hogy Pakisztán az országok többségének gyakorlatát követve, az előzetes eredmények alapján előjegyzi a COVID-19 vakcinát, hogy az oltások rendelkezésre állását biztosítsák – közölte a minisztérium szerdán.

Az a döntés született, hogy a pakisztáni kormány 2021 első negyedévében ingyenes COVID-19 vakcinát biztosít minden frontvonalban dolgozó egészségügyi alkalmazott számára, miután beszerezte azt a kínai vállalattól.

A kabinetbizottságot tájékoztatták a pakisztáni Gyógykészítményeket Szabályozó Hatóság (Drug Regulatory Authority – DRAP) által létrehozott szakértői bizottság tanácskozásairól, amely jelenleg is klinikai vizsgálatokat folytat a rendelkezésre álló adatok áttekintése és az elemzések alapján.

Döntöttek arról is, hogy folytatják az előjegyzéseket a COVID-19 vakcina más gyártóinál is további adatok és elérhetőség alapján, az oltás hátralévő szakaszaihoz.

A bizottság megerősítette, a magánszektort is ösztönözni fogják a DRAP felkeresésére, hogy a rendelkezésre álló és biztonságos COVID-19 vakcina sürgősségi felhasználásának engedélyezésére megállapított eljárásokat betartsák.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük