Bélyeget bocsátottak ki a Bivaly évének alkalmából a Fidzsi-szigeteken

 

A Fidzsi-szigeteki posta és a helyi Kínai Kulturális Központ hétfőn közös Bivaly éve bélyeget bocsátott ki az idén február 12-re eső kínai holdújév alkalmából.

A posta és a kínai kulturális központ már hatodik éve adnak ki közösen ünnepi bélyegeket a holdújévre – mondta Sun Jie, a központ igazgatója az ünnepélyes kibocsátás alkalmából.

Izgalmas évnek ígérkezik az idei a központ életében, mivel idén egy sor közösségi szintű elérést nyújtó kulturális eseményt terveznek, mint amilyen a bélyeg kibocsátása is. Az igazgató elmondása szerint az ilyen rendezvények segítenek kiépíteni a jóakarat hídját a központ és a helyi közösségek között, továbbá tovább mélyítik a Kína és a Fidzsi-szigetek közötti barátságot..

Collin Yabaki, a Fidzsi Kulturális Örökség Intézet vezetője, és Anirudha Bansod, a fidzsi posta vezérigazgatója gratuláltak az ünnepi bélyeg sikeres kibocsátáshoz.

Mint azt Bian Jiang, a Tiencsini Képzőművészeti Akadémia tagja és a bélyegsorozat tervezője elmondta, a bélyegek hátteréül falusi és tengerparti tájak, a fidzsi hagyományok, valamint a két nép barátsága szolgáltak.

A bivaly egyike a kínai horoszkóp 12 állatövének.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük