Kína felgyorsítja a modern turisztikai rendszerének kiépítését

Kína felgyorsítja a modern turisztikai rendszerének kiépítését – mondta a kulturális és turisztikai miniszter, Hu Heping, egy múlt vasárnapi turisztikai fórumon.

Hu szerint lépéseket kell tenni a turisztikai ágazat erősítésére, támogatva a belföldi piacot, a hazai keresletben rejlő lehetőségek felszabadításával, hogy az hozzájárulhasson a belföldi forgalomhoz. A konkrét intézkedésekkel kapcsolatban, Hu elmondta, hogy elsőbbséget kell adni a minőségi turisztikai termékeknek és szolgáltatásoknak. Testre szabott turisztikai termékeket és útvonalakat kell bevezetni az emberek változatos és sokoldalú igényeinek kielégítése érdekében.

A miniszter ugyancsak hangsúlyozta az intelligens turisztikai megoldások fejlesztésének fontosságát olyan intézkedések révén, mint a turisztikai információs infrastruktúra javítása, az internet és a turizmus integrációjának megkönnyítése, valamint új üzleti modellek, például a felhőalapú turizmus fejlesztése. Felszólított a turizmus és az olyan ágazatok, mint a kultúra, a mezőgazdaság, az ipar, az oktatás és a sport integrált fejlesztésére a növekedést ösztönző, új üzleti modellek létrehozása érdekében valamint kiemelte a piaci szabályozás megerősítését. Hu szerint egy szolgáltatás minősítő szabványrendszert és egy harmadik féltől származó minőségértékelési rendszert kell létrehozni, meggyorsítva ezzel a turisztikai ágazat bizalmi rendszerének kiépülését.

Az előrejelzések szerint a kínai belföldi turisztikai piac évente átlagosan tízmilliárd látogatót regisztrál, akiknek a fogyasztása a következő öt évben eléri a tíz billió jüant – derül ki a Kínai Turisztikai Akadémia múlt vasárnap kiadott jelentéséből.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük