Megnyílt Frankfurtban a China Mobile második európai adatközpontja

 

A China Mobile International Limited (CMI), a vezető kínai távközlési cég, a China Mobile leányvállalata megnyitotta második európai adatközpontját Frankfurtban.

A harmadik lépcsős (Tier-3) adatközpont a CMI szingapúri és angliai adatközpontjaihoz, hongkongi globális hálózati központjához, valamint globális mobilkommunikációs és felhő infrastruktúrájához csatlakozik majd.

A COVID-19 következtében a felhasználók több időt töltenek online, és nagyobb mértékben támaszkodnak a digitális eszközökre a távmunka, távoktatás vagy az online bevásárlás terén – mondta Li Feng a CMI elnök-vezérigazgatója, aki úgy véli, ezzel nőtt az igény az adatfeldolgozásra és -tárolásra, illetve a felhő- és tartalomszolgáltatásokra.

A frankfurti helyszín biztonságos és megbízható nagy sebességű kapcsolatot tesz lehetővé, ami közelebbi hozhatja egymáshoz Európát és Ázsiát – vélte Li.

A nemzetközi pénzügyi élet egyik európai központjaként számon tartott Frankfurt egyben számos jelentős internetforgalmi és adatközpont otthona is.

A CMI 2019 decemberében nyitotta meg első európai központját az Egyesült Királyságban.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük