A maláj király arra számít, hogy magasabb szintre emelkedik a kétoldalú kapcsolat Kínával

 

Abdullah Sultan Ahmad Shah malajziai szultán és király csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy a Malajzia és Kína közötti kétoldalú kapcsolatok fellendülésére számíta, ami a két nép kölcsönös előnyére szolgál majd.

Abdullah szultán akkor nyilatkozott így, amikor a nemzeti palotában Oujang Jücsing, Kína új malajziai nagykövete átnyújtotta megbízólevelét.

Figyelembe véve a Malajzia és Kína népe közötti hagyományos barátságot, Abdullah szultán szerint a két ország között mély és kölcsönös a politikai bizalom, érdekeik szorosan összefonódnak, a két ország lakosai pedig közel állnak egymáshoz és megértik egymást.

Abdullah szultán reményét fejezte ki, hogy Malajzia és Kína kapcsolata új magasságot érhet el Oujang nagyköveti megbízatása alatt, a két nép kölcsönös hasznára.

A nagykövet elmondása szerint Kína és Malajzia már régóta baráti viszonyt élvez.

A COVID-19 járvány nehézségeivel szemben Kína és Malajzia vállvetve harcoltak, ami a két ország közötti testvériségről ad bizonyságot – tette hozzá.

A gazdasági globalizáció és a társadalom informálásának folyamatos fejlődése közepette Kína és Malajzia jövője egyre szorosabban kapcsolódik egymáshoz, új fejlődési lehetőségeket kínálva a kétoldalú kapcsolatok és az átfogó együttműködés számára – mondta Oujang.

A nagykövet elmondta, hogy mindent megtesz a Kína-Malajzia átfogó stratégiai partnerség további fejlesztéséért, valamint a két nép közötti hagyományos barátság megerősítéséért és elmélyítéséért.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük