Az e-kereskedelem életet hoz a hegyvidékre

 

A finoman kisminkelt Liang Qianjuan belekezd egy élő adásba a telefonján. A szülőhelyén termő manduláról és annak egészségügyi előnyeiről beszél. Egy percen belül több tucat rendelés érkezik online követőitől.

Liang üzletasszony Hujhszien (Huixian) megyében él, Longnan városában Kína észak-keleti Kanszu (Gansu) tartományában. Az e-kereskedelmi cég tulajdonosa 2018 óta egyben a legfelsőbb törvényhozás, a Országos Népi Gyűlés megbízottja.

„Ez a kettős feladat megadja a teljesítmény örömét, bár rengeteg felelősséggel jár” – mondja a 35 éves nő.

Liang 17 évesen abbahagyta tanulmányait, 2012-ben kezdett bele az üzletbe, élvezte a sikert és népszerűsítette az e-kereskedelmet távoli szülővárosában.

Longnan gazdag természeti erőforrásokban, de a helyi specialitások, mint a mandula, az olívaolaj és a bors egykor korlátozottan volt elérhető a hegyvidéki területen a földrajzi elzártság és a szállítás nehézségei miatt.

Liangnak köszönhetően az e-kereskedelem szárnyakat adott a helyi termelésnek, lehetővé tette, hogy országszerte elérje a vevőket. „Házi készítésű csiliszószunkból még Mexikóba is szállítottunk” – mondja.

Az e-kereskedelem a szegénység enyhítésének döntő tényezője lett Longnanban. A statisztikák azt jelzik, hogy 2020 végére 14 000 online bolt nyílik Longnanban, ami körülbelül 150 000 embernek segíthet kiemelkedni a szegénységből.

A szoros kötelék, amit Liang az e-kereskedelmi vállalkozások révén kialakított a longnani emberekkel, hasznosnak bizonyult másik feladata betöltésében, a Országos Népi Gyűlés megbízotti munkájában.

Liang gyakorta meglátogatja a helyi földműveseket és egy-egy hosszú, munkával töltött nap után meghallgatja aggodalmaikat és információt gyűjt.

Az 59 éves Shi Haiping egyike a földművelőknek, akiket meglátogatott. Látogatása során Shi kifejezte aggodalmát a helyi tehetségek elvándorlása miatt.

Liang feljegyezte ezeket az aggodalmakat a jegyzetfüzetébe, és azzal biztatta a földművest, hogy a virágzó e-kereskedelmi szektor egyetemi végzettségű fiatalokat vonz majd a vidéki területekre.

„Ennek ellenére még mindig szükségük van állami támogatásra, hogy belekezdhessenek saját vállalkozásaikba” – tette hozzá.

Az Országos Népi Gyűlés tavalyi ülésén Liang azt javasolta, hogy több e-kereskedelmi tréninget kellene biztosítani a fiataloknak. Az idei, folyamatban levő ülésen továbbra is középpontba helyezi a vidéki tehetség-gondozás kérdését.

Liang szeretetteli személyisége révén a falubeliek könnyen megnyílnak és ő figyelemmel hallgatja őket.

„Megtiszteltetésnek érzem, hogy képviselhetem őket, hogy közvetíthetem a véleményüket a Országos Népi Gyűlésben és így hozzájárulhatok városom fellendüléséhez” – mondja.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük