Mexikó megkapta a COVID-19 vakcina aktív hatóanyagának második szállítmányát

 

Csütörtökön Mexikóba érkezett a COVID-19 elleni vakcinák előállításához szükséges aktív hatóanyag második szállítmánya, melynek feladója a kínai biofarmakológiai vállalat, a CanSino Biologics volt – jelentette be Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter.

A vegyületet szállító repülőgép csütörtök hajnalban szállt le Mexikóváros nemzetközi repülőterén.

A szállítmány innen a közép-mexikói Queretaro tartományba kerül egy laboratóriumba, ahol kiszerelik a jövőbeni felhasználásra.

A mexikói kormány azért a CanSino vakcinát választotta oltási kampányához, mert egydózisú oltóanyagról van szó – jelentette ki Ebrard az esemény alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Mexikó részt vett a CanSino vakcina klinikai tesztjének harmadik fázisában, majd ezt követően megállapodás született a két ország között, hogy Mexikóban is megkezdődhet a gyártás.

Az aktív hatóanyag első szállítmánya februárban érkezett az országba, ennek csomagolása a miniszter elmondása szerint már folyamatban van.

Mexikó történetének legnagyobb, összesen 15 ezer fő bevonásával zajló harmadik fázisú tesztje volt ez, mivel elnökünk tudni akarta, működik-e ez a vakcina a mi populációnkban – mondta Ebrard.

A mexikói szövetségi egészségügyi felügyelet február elején engedélyezte az oltóanyag vészhelyzeti alkalmazását az országban..

Még tovább erősödött Kína és Mexikó kétoldalú járványügyi együttműködése – írta a mexikói külügyminisztérium egy Twitter-bejegyzésben.

Mexikó decemberben kezdte meg az országos oltási kampányt, miután addigra 2,1 millió fertőzöttet és 192 ezer halálesetet jelentett.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük