Kína sportipara tudományos-technikai újdonságokra fókuszál jövőbeni fejlődése érdekében

 

A COVID-19 járványnak hatalmas hatása volt Kína sportiparára a tavalyi évben. Mivel majdnem minden nagyobb hazai és nemzetközi sporteseményt át kellett szervezni vagy elhalasztani, a sporttal foglalkozó cégek nehéz időket éltek meg.

Múlt augusztusban Kína legnagyobb sportruházati cége, az Anta Sports 14,669 milliárd jüan (2,12 milliárd dollár) bevételre tett szert 2020 első felében, ez 1%-kal maradt el az egy évvel korábbitól, mivel a COVID-19 járvány keményen befolyásolja a piacot.

Mindazonáltal az év második felében a helyzet a vártnál jobban alakult. Novemberben az Anta Sports bejelentette, hogy az e-kereskedelmi platformokon bevétele elérte a 2,84 milliárd jüant (megközelítőleg 430 millió USA dollár) a „Single’s Day” kereskedelmi időszaka alatt, ami 53 százalék emelkedést jelent a tavalyi évhez képest.

Mivel Kína jelentős munkát fektetett a járvány elleni küzdelembe, optimisták és magabiztosak maradunk Kína fogyasztói piacával és a kínai sport iparággal kapcsolatban – mondta Ding Shizhong, az Anta elnöke és vezérigazgatója.

Ding szerint a tudományos-technikai fejlesztések kulcsszerepet játszanak majd a vállalat jövőbeni terveiben.

Ding javaslata, hogy a kormánynak támogatnia kellene a tudományos-technikai újdonságokat a téli sport iparágban. Az Anta a jelenlegi periódusban nemzetközi kooperációra koncentrál és Ding véleménye szerint ez az együttműködés pozitív lesz cége és a kínai sportipar szempontjából.

Közeledik a 2022-es téli olimpia, és a sportcikkek vásárlása egyre nagyobb méreteket ölt, egyszóval a sport iparágunk, főleg a téli sport iparág gyorsan fejlődik – mondja.

A sport szerelmesei világszerte érdeklődnek a Mount Tai Sports (Xinhua/Zhang Yanhui) felszerelései iránt.

Egy másik kínai sportipari óriás, a Shandong Mount Tai Sportipari Csoport számára is fontos a tudományos-technikai fejlődés.

A sport fejlődése a technológiától függ. A tudományos-technikai fejlődés a sportipar hajtómotorja – nyilatkozta Bian Zhiliang, a Mount Tai Sports elnöke.

A Mount Tai Sports kutatási és fejlesztési csoportot működtet, ami több mint 300 főből áll.

Reméljük, hogy több támogatást kaphatunk az új alapanyagok és a chiptechnológia-fejlesztés területein – mondta Bian.

Kína legelső téli olimpiai bajnoka, Yang Yang szerint a sportipar fényes jövő előtt áll.

Az amatőr fitnesz mozgalom egyre népszerűbb és a COVID-19 járvány idején az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak az egészségükre. Ez egyértelműen jó hír a sportipar számára – mondta Yan.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük