Csianghszi tartomány a mezőgazdasági minisztériummal közösen létesít organikus tesztbázist

 

A kínai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium és a kelet-kínai Csianghszi (Jiangxi) tartomány múlt hét csütörtökön együttműködési keretmegállapodást kötött, melynek értelmében közösen létesítenek a tartományban egy organikus mezőgazdasági termékeket előállító tesztbázist.

Tang Zsencsien mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter szavai szerint a minisztérium nagy jelentőséget tulajdonít Csianghszi mezőgazdasági fejlődésének, így további rendeletekkel, beruházásokkal és forrásokkal igyekszik támogatni a tartományt, illetve aktívan előmozdítja egy organikus termékeket előállító országos bázis létesítését.

Ji Lienhong tartományi kormányzó elmondása szerint Csianghszi a 14. Ötéves Terv (2021-2025) során szeretne a zöld és organikus mezőgazdasági termékek országos központjává válni, illetve elősegíteni a vidéki területek átfogó revitalizálását.

A minisztérium remélhetőleg folytatólagos támogatást tud nyújtani a tartomány számára a szegénység felszámolása, a vidékfejlesztés, illetve a mezőgazdaság korszerűsítésének felgyorsítása terén elért eredmények konszolidálása és további bővítése érdekében – tette hozzá Ji.

A Csianghszi tartomány egyedi ökológiai környezetére és mezőgazdasági erőforrásaira alapozó egyezmény értelmében a két fél közösen építi fel a tesztbázist, és együttműködik majd az organikus termékekhez kapcsolódó márkaépítés és technológiai szolgáltatások terén is.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük