Önvezető taxik Vuhan utcáin

 

A kínai Dongfeng Motor Corporation szombaton bejelentette, hogy ingyenes tesztüzemet indít önvezető taxijai számára Vuhanban, a közép-kínai Hopej tartomány fővárosában.

E héttől több mint 40 RoboTaxi önvezető jármű rója az utcákat a város gazdasági és technológiai fejlesztési övezetében. A tesztüzem mintegy 20 kijelölt parkolóhellyel és tíznél is több útvonallal vette kezdetét.

A Dongfeng elektromos autókból átalakított RoboTaxik Beidou műholdas navigációs rendszerrel és környezetfigyelő rendszerrel vannak felszerelve. Ez utóbbi nagy felbontású kamerákat, lézeres távolságmérőt (lidart) és milliméteres hullámhosszú radart alkalmaz.

A legújabb 5G technológiákkal felszerelt fedélzeti szuperszámítógép a várakozások szerint gyorsan és pontosan ismeri fel majd a különféle forgalmi helyzeteket. Ez teszi lehetővé a taxik zökkenőmentes működését – mondta Bian Ning, a Dongfeng Technológiai Központ önvezető projektjének vezetője.

A jelenleg érvényes szabályozás értelmében a vezető nélküli taxikban kötelezően helyet foglal egy biztonsági felügyelő is, aki azonban csak vészhelyzetben avatkozik be a vezetésbe.

A Dongfeng a következő két-három év során több mint 200 önvezető taxit tervez üzembe állítani Vuhanban.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük