Az italgyártás további fejlődése Kujcsou tartományban

 

A délnyugat-kínai Kujcsou tartomány, Kína vezető italmárkája, a Kweichow Moutai otthona a szeszesitalgyártás további fejlesztése mellett tette le a voksát – derül ki a tartományi fejlesztési és reformbizottság nemrég közzétett tervezetéből, melynek értelmében Kujcsou világszínvonalú italgyártó központtá kíván válni.

A cirokból és egyéb gabonafélékből erjesztett pajcsiu (baiju) éves termelését 2025-re 600 000 kiloliterre kívánják növelni, míg a szeszesitalgyártásból származó éves bevétel esetében a 250 milliárd jüant (mintegy 38,6 milliárd dollár) célozták meg.

A Kweichow Moutai mellett Kujcsou több más kínai italmárkát is népszerűsíteni kíván, és a minőségi alapanyag-ellátás biztosításával tervezik folyamatosan növelni a gyártási kapacitást.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük