Több szezonális belföldi járatot terveznek a kínai légitársaságok

 

A kínai légitársaságok több szezonális járattal is bővítették nyári-őszi menetrendjüket – jelentette pénteken a polgári légifelügyelet.

Március 28. és október 30. között várhatóan heti 92 756 belföldi repülőjárat indul majd, ez az előző év azonos időszakához képest 10,7%-kal több – közölte a Kínai Polgári Repülési Hatóság.

A hazai és nemzetközi légitársaságok összesen 5972 heti nemzetközi teherjáratot terveztek be az új szezonra, ami jelentős, 31,8%-os növekedés a most véget ért téli-tavaszi szezonhoz képest.

A nemzetközi utasszállító gépek forgalma továbbra is alacsony lesz a Kínában érvényes COVID-19 megelőzési intézkedések miatt. A nemzetközi utasszállító járatok száma a téli-tavaszihoz képest enyhén növekszik majd, heti 644 járatra. Ez a járvány előtti időszak forgalmának nagyjából 3 százaléka.

A kínai légitársaságok több belföldi járatot is indítanak az új szezonban.

A felügyelet várakozása szerint az utasforgalom a járvány előtti szint 90%-ára állhat vissza 2021-ben, és a várhatóan a légi áruszállítás és légiposta-forgalom is eléri a korábbi volument.

A legújabb adatok szerint Kína polgári légiközlekedése közel 24 millió utast szállított februárban, ez az egy évvel korábbihoz képest 187,1%-os javulás.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük