A Kína által adományozott Sinovac vakcina második tétele megérkezett a Fülöp-szigetekre

 

Megérkezett szerdán a Fülöp-szigetekre a Kína által adományozott Sinovac vakcina második szállítmánya is. A a délkelet-ázsiai országban gyporsan emelkedik a COVID-19 fertőzések száma.

Az oltásokat Huang Hszilien, Kína Fülöp-szigeteki nagykövete adta át.

Francisco Duque egészségügy-miniszter úgy nyilatkozott, hogy a Fülöp-szigetek „hálás a további adományozott oltások megérkezéséért”.

A vakcinák érkezése nem is történhetett volna megfelelőbb időpontban, figyelembe véve az esetek számának folyamatos növekedését, ami megnöveli a nagyobb kockázatnak kitett állampolgárok beoltásának szükségességét” – mondta Duque.

Carlito Galvez „vakcinakirály” szerint „a további COVID oltások megérkezése bizonyíték arra, hogy ha a nemzetek együtt dolgoznak, legyőzhetjük az előttünk álló kihívásokat”.

A Fülöp-szigeteki kormány továbbra is erősíti együttműködését Kínával, hogy véget vessen a járványnak – tette hozzá Galvez.

Kína az első adag adományozott Sinovac vakcinát február 28-án szállította a Fülöp-szigetekre. Kína az első olyan ország, amely COVID-19 oltásokat juttatott a Fülöp-szigetekre, lehetővé téve a délkelet-ázsiai ország számára, hogy elindítsa oltási programját.

A Fülöp-szigeteken 677 653 megerősített COVID-19 eset regisztráltak, ami 12 992 beteg esetében halálos kimenetelű volt.

A Fülöp-szigetek jóváhagyta a Sinovac vakcinák sürgősségi alkalmazását, a Pfizer, az AstraZeneca és az orosz Sputnik V vakcinákkal együtt.

A kormány célja akár 70 millió állampolgár beoltása ebben az évben a népesség immunitásának elérése érdekében. Az oltásokat elsőként az egészségügyi dolgozók, az idősek és a szegény közösségek kapják meg. A Fülöp-szigeteken körülbelül 110 millió lakos él.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük