Idén már 100 tehervonat indult Európába Tiencsinből

 

Április 1-jén elindult az észak-kínai Tiencsinből egy Európába tartó tehervonat megrakodva járművekkel és alkatrészekkel, kerékpárokkal, gépalkatrészekkel és napi szükségleti cikkekkel, majd a Belső-Mongóliai Autonóm Területen fekvő Erenhot szárazföldi kikötőn áthaladva Mongólia felé folytatta útját. Ez volt idén a100. Tiencsinből Európába induló tehervonat.

A tiencsini kikötő egyszerűsítette a tehervonatokra vonatkozó vámeljárást, hogy a rakományok időben és rendben elindulhassanak. 2021 első negyedévében összesen 11 604 konténer haladt át a kikötőn, 7,8%-kal több, mint az előző év azonos időszakában.

Kína külkereskedelmi az év eleje óta virágzik, és Tiencsin teljes mértékben kiaknázta szerepét mint az Új Selyemút szárazföldi-tengeri csomópontja és az Új Eurázsiai Földhíd gazdasági folyosója.

Tiencsin három új Kína–Európa tehervasút-útvonalat indított a fő határátkelőkön, Mancsoulin, Erenhoton és Alataun keresztül, tovább mélyítve az Új Selyemút országaival folytatott gazdasági és kereskedelmi együttműködést.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük