Kína ösztönözné az új típusú fogyasztást

 

Egy csütörtökön közzétett tervezet szerint Kína az új fogyasztási típusok ösztönzését és az újfajta üzleti modellekben alkalmazott emberek jogainak és érdekeinek védelmét tervezi.

A Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság és27 más állami szerv által közösen kiadott dokumentum új intézkedéseket sürget az alapvető munkavállalói jogok és juttatások biztosítása érdekében olyan területeken, mint a bérezés, a munkaidő, a munkahelyi biztonság vagy a társadalombiztosítás.

A terv szerint a rugalmas állásokban dolgozók részére online munkaügyi és társadalombiztosítási szolgáltatásokat biztosítanának.

Újfajta üzleti mintázatokat bátorítanak a kiskereskedelemben is: a tervezet az érintésmentes vásárlás, a digitalizált üzletláncok és a live streaming gazdaság fejlesztését tűzi ki célul.

Az „internet plusz” egészségügyi szektor fejlesztése is napirenden van: az online egészségügyi szolgáltatásokra és online kórházakra vonatkozó új szabályozást vezetnének be.

Folytatódik a digitális kultúra és turizmus támogatása, valamint fejlesztenék az online oktatást is.

A tervezet ezen felül a mezőgazdasági termények forgalmazására, az új generációs információs infrastruktúra építésének felgyorsítására, az új technológiákra épülő berendezések alkalmazására, az új szakmák képzésének kialakítására, valamint az új fogyasztási típusok pénzügyi támogatásának növelésére is kitér.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük