Kína importvámrendszerrel is támogatja a tudományos és műszaki innovációt 2021 és 2025 között

 

A kínai Pénzügyminisztérium, az Általános Vámigazgatás és az Állami Adóhatóság kedden közös körlevélben ismertette azokat az importvám-irányelveket, amelyek a tudományos és műszaki innovációt hivatottak támogatni a 14. Ötéves Terv (2021-2025) során – jelentette szerdán az Economic Information Daily.

A körlevél leszögezi, hogy a tudományos kutatóintézetek, a műszaki fejlesztési intézetek, az iskolák, a pártiskolák (közigazgatási iskolák) és a kkönyvtárak mentesülnek az importvám, az import-áfa és a fogyasztói adó megfizetése alól, amennyiben olyan tudományos kutatáshoz, műszaki fejlesztéshez vagy oktatáshoz szükséges kellékeket hoznak be az országba, amelyeket Kínában nem lehet előállítani, vagy a hazai alternatíva nem felel meg a feltételeknek.

A felsorolt szervezetek által tudományos vagy oktatási céllal importált könyvek és egyéb segédanyagok esetében nem kell megfizetni az import áfát.

A 13. Ötéves Terv adókönnyítéseivel összevetve először kerültek be a körbe a pártiskolák és a könyvtárak, előbbiek megyei szinten és a felett, utóbbiak pedig járási szinten és feljebb.

Bővült az érintett tudományos kutatóintézetek, műszaki intézetek és iskolák köre is, például most először bekerültek a járási szintű tudományos kutatóintézetek is.

Szakértők szerint az importvám-irányelvek segítségével Kína még gyorsabban tudományos és műszaki nagyhatalommá válhat.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük