Kuanghszi tartomány intézkedésekkel segíti kiemelt iparágai fejlődését

 

A dél-kínai Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület egy sor intézkedést vezetett be a közelmúltban annak érdekében, hogy a 14. Ötéves Terv (2021-2025) során támogassa a tartomány kiemelt iparágait – jelentette csütörtökön a Chinanews.com.

Kuanghszi ennek keretében innovációra épülő fejlődési stratégia megvalósítására törekszik, akcióterveket hajt végre a hagyományos ipari klaszterek és a minőségi zöld mezőgazdaság fejlődése érdekében, valamint az ipari infrastruktúra újjáépítését és az pari lánc fejlesztését szolgáló beruházásokat hajt végre.

A 13. Ötéves Terv kezdete óta Kuanghszi sikerrel optimalizálta ipari szerkezetét és növelte fejlettségi szintjét. A tartomány a személygépkocsik, építőipari gépek, belsőégésű motorok, elektrolitréz és alumíniumoxid előállítása tekintetében országosan is az első öt közé került – mondta Huang Vencsuan, a Kuanghszi-Csuang Autonóm Terület  Fejlesztési és Reform Bizottságának igazgatóhelyettese.

Kuanghszi jelenlegi kiemelt ipari klasztere gyakorlatilag tíz, egyenként legalább 100 milliárd jüan éves bevételű iparágra épül. Az élelmiszer és fémipar meghaladja a 200 milliárd jüant, de eléri a 100 milliárd jüant az autók, fémek, vegyi anyagok, gépek, elektronika, villamosság, építőanyagok, papír és fafeldolgozás termelése is.

A modern mezőgazdaság kiépítése érdekében Kuanghszi  hat, egyenként 100 milliárd jüanos ipari klasztert (gabona, cukornád, gyümölcs, zöldség, halászat és minőségi élőállat), továbbá három 50 milliárd jüanos klasztert (selyemgyártás, hagyományos kínai orvoslás és minőségi baromfi) alakított ki.

A 14. Ötéves Terv során Kuanghszi  az ipari fejlődés új mintázatát alakítja ki, megerősíti az olyan kulcsfontosságú ipari láncokat, mint az autó- és gépgyártás vagy az elektronikus információ, és két, egyenként egytrillió jüanos ipari klasztert alakít ki az újfajta anyagok és a fejlett berendezések gyártására.

.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük