Kína tovább csökkenti a vállalatok költségeit

 

Kína további adó- és járulékcsökkentéseket hajt végre a piaci szereplők életképességének fokozása érdekében – jelentette be hétfőn a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság.

Kína jelentős anyagi forrásokat mozgósít a reálgazdaság támogatása, az állami tranzakciós költségek lefaragása, illetve a munkaerő költségének csökkentése érdekében – derül ki a bizottság három minisztériummal közösen kiadott közleményéből.

Csökkentik továbbá a logisztikai költségeket is, elengedik egyes autópályák és repülőterek használati díját, és fejlesztik a fuvarozási és logisztikai infrastruktúrát is.

Emellett erőfeszítéseket tesznek a cégek tőkeforgalmának javítása, illetve azért, hogy a kis- és középvállalatok időben hozzájussanak a pénzükhöz.

A kormán idei munkajelentése szerint Kína idén is fenntartja makrogazdasági politikájának folytonosságát és fenntarthatóságát, hogy a megfelelő működési tartományban tartsa a gazdaságot.

Az ország módszeresen folytatja az adócsökkentéseket, meghosszabbítja egy sor ideiglenes intézkedés, így például a kisadózók áfamentességének hatályát, és strukturális adócsökkentésbe fog az egyéb intézkedések hatásainak ellensúlyozására.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük