Virágzik a turizmus a Fuhszian-tó környékén

Kína számtalan látnivalóval büszkélkedhet, az egyik ilyen gyöngyszem a délnyugat-kínai Jühszi(Yuxi) városában található Fuhszian(Fuxian)-tó.

Az ország második legmélyebb édesvízi tava Jünnan tartományban, Csencsiang megyében található.  A tó 100,8 kilométeres partszakasszal rendelkezik és méltán híres kristálytiszta vízéről. A Fuhszian tó szépségét sokan hasonlítják a Maldív-szigetekéhez és a környék rendkívüli népszerűségnek örvend a turisták körében.

Csencsiang megye 2020-ban összesen 12,55 millió látogatót fogadott és a turizmusból származó bevétele elérte a 10,61 milliárd jüant.

A megye mindent megtesz annak érdekében, hogy a tó szépségét minél tovább megőrizhesse. Ennek egyik lépéseként mintegy 10 066 hektáron erdőtelepítési és erdőfelújítási munkálatokat végeztek.

A kiváló ökológiai környezet elősegíti a turizmus virágzását. Csencsiang kormánya egy olyan turisztikai desztináció fejlesztésére tett ígéretet, amely az üdülési lehetőségek mellett gyógyászati szolgáltatásokat is kínál.

Az idei ötnapos május elsejei ünnepek alatt Csencsiang 630 400 turistát fogadott, ami 80,7 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A megye turisztikai bevétele 62,39 százalékkal 379,09 millió jüanra emelkedett.

A helyi kormányzat további fejlesztéseket tervez a 2021-2025 közötti periódusban, hogy elősegítse a Fuhszian-tó és ezzel együtt Kína turizmusának fejlődését.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük