Indonéziában a kínai Sinovac vakcina kiemelkedő hatékonyságú az egészségügyi dolgozók védelmében

 

A COVID-19 elleni kínai Sinovac vakcina rendkívül hatékonynak bizonyult, mivel a beoltott egészségügyi dolgozók túlnyomó többségét védettnek találták a halállal végződő fertőzéssel és a kórházi ápolás szükségességével szemben – áll a Bloomberg szerdai jelentésében.

Szerdán Pandji Dhewantara, az ország egészségügyi minisztériumának tisztviselője sajtótájékoztatón elmondta, hogy hét nappal a második adag Sinovac oltás után a januártól márciusig nyomon követett 128 290 egészségügyi dolgozó esetében 98 százalékban előzték meg az elhalálozást és 96 százalékuknál a kórházi kezelés szükségességét.

Dhewantara azt is elmondta, hogy a munkavállalók 94 százaléka védett volt a tünetekkel járó fertőzés ellen is.

A becsült hatékonyság megállapítása érdekében az indonéz tanulmány összehasonlította a beoltott embereket a be nem oltottakkal – áll a jelentésben. A résztvevők átlagos életkora 31 év volt.

Budi Gunadi Sadikin, az indonéz egészségügyi miniszter a Bloomberg-nek adott keddi interjújában elmondta, hogy egy másik, 25 374 emberből álló követett csoport ugyanolyan hatékonysági adatokat mutatott a kórházi kezelés és a fent említett csoport fertőzései tekintetében. Az elhalálozást 100 százalékban kivédték a kisebb csoportban.

Drasztikus csökkenést tapasztalunk az egészségügyi dolgozók kórházi ápolásának szükségességében és a halálozási rátában – idézték Sadikint.

 

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük