Kína az ifjúsági sportba integrálja a BeiDou technológiáját

 

Kína az ifjúsági sportokba integrálja a BeiDou műholdas navigációs rendszer technológiáját, hogy ezzel is élénkítse a fiatalabb generációk tudományos és sportszellemét.

Az újonnan indult BeiDou Kupa Kínai Ifjúsági Sportverseny egy új országos ifjúsági sportesemény modelljét kívánja kialakítani.

A verseny innovatív módszer a fiatalok fizikai állapotának és tudományos ismereteinek fejlesztésére, miközben népszerűsíti is a tudományt a közelgő 12. Kínai Műholdnavigációs Konferencia előkészületeinek keretében – mondta Jang Csien, a Kínai Műholdnavigációs Hivatal igazgatóhelyettese.

A kezdeményezés a várakozások szerint integrálja a BeiDou technológiáját és a sportot, valamint hozzájárul mindkét szektor innovatív fejlődéséhez.

A versenysorozat mindhárom fordulója kapcsolódik a BeiDdou műholdas rendszeréhez: lesz tudományos tábor, okos futás és tájékozódási futás is, így a BeiDou rendszer helymeghatározó, navigációs, időmérési és egyéb funkciói beépülnek a sport világába.

Országszerte várják a fiatalok jelentkezését a versenyre, és a felnőttek bevonása érdekében lesznek közös szülő-gyerek feladatok is.

A három fordulót követően kerül sor a verseny döntőjére. A COVID-19 járványra való tekintettel az előzetes válogatókat online és offline formában is megrendezik.

A döntőt a konferencia keretében rendezik meg május 23-án Nancsangban, a kelet-kínai Csianghszi tartományban. A 12. Kínai Műholdnavigációs Konferencia középpontjában a BeiDou műholdas navigációs rendszer legújabb műszaki és ipari alkalmazásai, valamint a globális navigációs rendszerek fejlődési trendjei lesznek.

További BeiDou sportesemények is szervezés alatt állnak – nyilatkozta Vej T, a Kínai Iskolai Sportszövetség elnöke.

Kína hivatalosan 2020. július 31-én állította szolgálatba a BeiDou rendszerét, a globális felhasználók előtt is megnyitva a BDS-3 szolgáltatást.

A BDS-3 rendszer a helymeghatározás, navigáció és időmérés funkciók mellett egy sor olyan értéknövelt szolgáltatást is kínál, mint például a globális mentőakciók segítése, rövid szöveges üzenetek küldése, vagy éppen a precíz pontmeghatározás.

Kína legnagyobb űrbéli infrastruktúrája, a BeiDou műholdas rendszer a tavaly júliusi felbocsátás óta fennakadás nélkül működik, és stabil, minőségi szolgáltatásokat kínál a felhasználóknak a világ bármely pontján.

A BeiDou rendszere új korszakot nyitott a világ kiszolgálásában, és a jövőben új lendületet és lehetőségeket adhat egy sor szektornak – mondta Jang.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük