Az okosenergia és az energiainternet lehetnek a jövő fő energetikai irányai

 

Az okosenergia és az energiainternet lesznek a jövő energetikai fejlesztéseinek fő irányai – mondta Gao Jifan, a Trina Solar Co., Ltd. elnök-vezérigazgatója az április 18. és 21. között rendezett 2021-es Boao Fórum Ázsiáért konferencián.

Az energiaipar forradalmon esett át, melynek jellemzői a villamosítás, az alacsony szén-dioxid-kibocsátás és az okos transzformáció. A Trina Solar, a napelemes okosenergia-megoldások egyik vezető gyártója, az ipari internetben rejlő lehetőségeket kezdte vizsgálni.

A cég 2018-ban elsők között indította el energetikai IoT (Internet of Things, a dolgok internetje) márkáját, a TrinaIoT-t, amely IoT érzékelőtechnológia és internet alapú adatelemzés alkalmazásával segíti a vállalkozásokat digitális műveleteik fejlesztésében.

A Trina Solar tavaly megalapította a 600W+ Napelemes Nyílt Innováció Ökológiai Szövetséget, amelyhez a közös előnyök reményében az ipari vertikum egészéből csatlakoztak vállalatok és szervezetek. 2020 végére már mintegy 60 tagja volt a szervezetnek.

A napelemipar előtt tágabb lehetőségek nyílnak, ha sikerül csökkenteni a fotovoltaikus erőművek nem műszaki költségeit. Az energiatárolás és hidrogéntermelés további innovatív fejlesztése révén a napelemes okosenergia uralkodó szerepet fog játszani a jövő energiarendszerében – jelentette ki Gao.

Elmondása szerint a Trina Solar 2021 végére 50 GW fölé növeli modulkapacitását, és a 2021 és 2025 közötti 14. Ötéves Terv során igyekszik vezető szerepet vállalni a globális zöld fejlődésben azáltal, hogy olyan világszínvonalú vállalatot épít ki, amely egyszerre kínál napenergiát, energiatárolást, hidrogént és okosenergia-termékeket és -megoldásokat.

A cég aktívan reagált Kína Új Selyemút kezdeményezésére, és elmélyítette együttműködését az érintett országokkal.

Az 1997-ben alapított Trina Solar a napelemes termékek, szolgáltatások és alkalmazások gyártására szakosodott, és a fenntartható globális fejlődés elkötelezett támogatója. A több mint 100 országban aktív cég eddig több mint 66 gigawattnyi napelemet szállított le, és 3 GW összkapacitású naperőművet kötött be a hálózatba.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük