Kína Hajnanba vonzaná a multik regionális központjait

 

A kínai kereskedelmi minisztérium csütörtökön közölte, arra biztatja a multinacionális vállalatokat, hogy a déli Hajnan szigettartományban létesítsenek regionális központot, ezzel is elősegítve a hajnani szabadkikötő megépülését.

A befektetéseket elősegítő nyitási intézkedések teljes mértékben meg fognak valósulni. A multinacionális vállalatok regionális központjait a hajnani szabadkikötő felé tereljük – mondta egy sajtótájékoztatón Kao Feng, a Kereskedelmi Minisztérium szóvivője.

Elmondása szerint jelentős haladást értek el, mióta Kína tavaly júniusban nyilvánosságra hozta azon tervét, hogy az évszázad közepére globális befolyással bíró szabadkikötővé építse ki a szigetet.

Kína azóta 28 intézkedéssel és irányelvvel liberalizálta és ösztönözte az áruk és szolgáltatások kereskedelmét a hajnani szabadkikötőben, emellett 22 különleges intézkedéssel bővítette a piaci hozzáférést olyan szektorokban, mint a pénzügy, a kultúra vagy az egészségügy.

Májusban Hajnan adott otthont az első Kínai Nemzetközi Fogyasztói Termék Expónak. Ez volt az első országos szintű kiállítás Kínában, amely a fogyasztói termékekre koncentrált. Összesen 1505 hazai és külföldi vállalat 2628 márkája vett részt a rendezvényen.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük