Júniustól tesztelik a magánnyugdíj-biztosítást Kína egyes tartományaiban

 

A kínai bank és biztosítási felügyelet június 1-jétől egy évig kísérleti jelleggel exkluzív magánnyugdíj-biztosítást indít a kelet-kínai Csöcsiang tartományban és a délnyugat-kínai Csungkingban – jelentette hétfőn a Xinhua Finance.

A Kínai Bank és Biztosítási Felügyeleti Bizottság május 15-i közleménye szerint a próbaüzemben hat nagy életbiztosító vesz részt: a PICC Life Insurance Co., Ltd., a China Life Insurance Co., Ltd., a Taiping Life Insurance Co., Ltd., a China Pacific Life Insurance Co., Ltd., a Taikang Life Insurance Co., Ltd. és a New China Life Insurance Co., Ltd.

A hat biztosítótársaságnak olyan exkluzív magánnyugdíj-biztosítási termékeket kell kidolgoznia, amelyek könnyen megvásárolhatóak, rugalmas díjfizetést és stabil hozamot biztosítanak, és a jövőbeni nyugdíjkifizetés a biztosított 60. életévétől kezdve legalább 10 évig tart.

A hat biztosító emellett köteles megvizsgálni, milyen öregségi ellátási szolgáltatásokat tud nyújtani az új iparágakban és a rugalmas alkalmazásban dolgozóknak. A magánnyugdíj-biztosítás hosszabb távú fejlesztése érdekében a kísérleti időszak alatt olyan belső mechanizmusokat is ki kell dolgozniuk, mint például a hosszú távú értékesítési ösztönzők kiértékelési mechanizmusa, a kockázatkezelési mechanizmus, vagy a viszonylag hosszú távú befektetések kiértékelési mechanizmusa.

Az exkluzív magánnyugdíj-biztosítás tesztüzeme a nyugdíjbiztosítás harmadik pillérének részeként tovább bővíti annak termékkínálatát – nyilatkozta a felügyelet egy osztályvezetője.

Kína idén márciusban, a kormány 2021-es munkajelentésében először tett javaslatot a harmadik pilléres nyugdíjbiztosítás szabályozására és fejlesztésére.

A három pilléres nyugdíjrendszer első pillére az alapnyugdíj, a második a vállalati és szakmai nyugdíj, a harmadik pedig a személyes megtakarításokra épülő, illetve kereskedelmi nyugdíjbiztosítás.

 


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük