Könnyebb befektetések a bankközi kötvénypiacon

Hétfőn jelentette be a Kínai Devizakereskedelmi Rendszer (CFETS), hogy támogatni fogja a nemzetközi fizetési modellszolgáltatásokat a külföldi befektetések megkönnyítése érdekében Kína kötvénypiacán.

E modell keretében a külföldi befektetők széles körben használt nemzetközi fizetési módszereket alkalmazhatnak, és a belföldi piaci döntéshozóktól kérhetnek árajánlatokat, amelyek tranzakcióhoz kapcsolódó díjakat tartalmaznak.

A CIBM Direct rendszer a nemzetközi befektetők számára hozzáférést biztosít a kínai bankközi kötvénypiachoz, a külföldi intézmények pedig közvetlenül kereskedhetnek kötvényekkel, olyan bankokon keresztül, amelyek rendelkeznek a szárazföldre vonatkozó engedéllyel.

A Bond Connect kölcsönös hozzáférési rendszer, amely lehetővé teszi a kínai szárazföldi és tengerentúli befektetők számára, hogy egymás bankközi kötvénypiacán kereskedjenek kötvényekkel. Az északi irányú kereskedés 2017. július 3 -án kezdődött, ami szélesebb körű hozzáférést kínált a CIBM számára a nemzetközi befektetőkhöz, míg a déli irányú kereskedést egy későbbi szakaszban fogják vizsgálni.

Hétfőtől a nemzetközi fizetési modell szolgáltatásait a Bond Connect programon keresztül a külföldi befektetők is igénybe vehetik a kötvényügyletekben.

A jelentés szerint a nemzetközi fizetési modell szolgáltatás jobban illeszkedik a külföldi befektetők fizetési szokásaihoz, és tovább optimalizálja tranzakciós tapasztalataikat.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük