Az IMF jelentése megerősíti Hongkong globális pénzügyi központként betöltött pozícióját

A kínai hongkongi különleges igazgatási régió (HKSAR) kormánya szerdán kapta a Nemzetközi Valutaalap (IMF) jelentését, amely megerősíti Hongkong stabil pénzügyi rendszerrel, valamint megbízható makrogazdasági és prudenciális politikával rendelkező nemzetközi pénzügyi központként elfoglalt pozícióját.

A jelentés szerint Hongkong makrogazdasági és prudenciális politikája fontos puffereket biztosított a jelenlegi gazdasági visszaesés és a jövőbeli sokkok kezelésére, és a kapcsolódó árfolyamrendszer továbbra is támogatja a pénzügyi stabilitást.

Az IMF elismerte, hogy Hongkong jelentős nemzetközi pénzügyi központ, a világ egyik legnagyobb pénzügyi szektorával.

A jelentés felsorolja a hongkongi bankrendszer eszközeit, amelyek a bruttó hazai termék (GDP) hozzávetőleg 9,5 -szeresének felelnek meg, a kezelt vagyon a 2019 -es GDP tízszeresét jelenti.

Hongkongban található a világ egyik legnagyobb tőzsdéje és a legnagyobb devizaswap -piac Ázsiában.
Paul Chan, a HKSAR kormány pénzügyi titkára azt mondta, hogy a kormány boldogan fogadta az IMF jelentését.

„Pénzügyi rendszerünk pozitív értékelése egyértelmű elismerése annak, hogy a kormány hosszú távon törekszik a pénzügyi stabilitás biztosítására”-mondta.

Chan további erőfeszítéseket ígért Hongkong alapvető erősségeinek stabilizációjára, egyedülálló előnyeinek teljes körű kihasználására és a növekedés új területeinek meghatározására, hogy hosszú távú versenyképességét és jólétét biztosítsák.

Az IMF Misszió 2019 szeptemberében Hongkongban járt, és 2021 februárjában és márciusában virtuális missziót tartott a kormányzati hatóságokkal, a pénzügyi szabályozókkal és a piaci szereplőkkel. A jelentést az IMF igazgatótanácsa idén május 21 -én fontolóra vette és elfogadta.


BRInfo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük